Sten G Blogg

ART - MUSIC & LIFE

2018-06-25

Som nästan alla vet fick jag tre av mina gitarrer stulna två dagar innan årets SGB-turné skulle starta. Fick föst en overklighetskänsla, precis som för några dagar sen när jag läste i METRO att SD är största partiet just nu med 28%. Både gångerna trodde jag att detta kan inte vara sant, det är en dröm jag ska vakna ur, det måste vara någon som lurar en, är det första april?

En vecka efter gitarrstölden kom jag till sans och förstod att det som hänt verkligen har hänt. Jag har aldrig varit någon materiell människa. Inte brytt mig om dyra klockor, bilar, kök, kläder, märkesvaror, dyra öl eller viner, konst eller om något gått sönder. Kanske beror det på att jag som barn växte upp i ett hem där det inte fanns något "finrum" till skillnad mot många av mina kompisars föräldrahem. Hos oss var allting till för att användas, ny tekopp som gustaviansk stol från 1700-talet. De sistnämnda antika stolarna lyckades jag också skava ner ordentligt i ryggen med mitt nitbälte i tonåren.

Sitter på ett café och ser en mor och hennes vuxne son ta en s.k. "selfie". Detta är endast en 15 (?) år gammal företeelse. Innan dess så var ett foto av en själv till 99% tagit av någon annan, som kanske brydde sig? För mig är det dock samma som förr. Jag har aldrig känt att NU skulle jag vilja fota mig.....det får andra göra om de vill.

Våren kom aldrig i år, utan vinter gick över till högsommar i början av maj, lite underligt... Övertomten på Bakgården har blivit uppdaterad med reparerat däck och ny scen. Nu återstår nedertomten, och jag har gett mig fan på att fixa den i år. Samtidigt kommer tanken; vad ska den användas till?

Mitt band har sedan oktober, med minst sagt ojämna mellanrum, möts i studio för att göra ett nytt album under arbetstiteln "BLUE HEARTED WOMAN", och TIO låtar blir det (minst). Under de senaste veckorna har jag och Sune möts ett par gånger för att spela in gitarrsolon mm. Senaste gången slog det mig att det finns inget annat tillfälle i livet som man känner sig så tidlös som när man spelar in eller spelar live. ALLT känns precis som när man gjorde det på 70- 80- 90-talen med ingen förändring och ev. åldersnoja existerar inte.

2018-03-25

Slutade ju blogga 2016, men nu tänker jag åtminstone kosta på mig EN ny, Finns det intresse fortsätter jag eventuellt. Livet puttrar på och får jag ha den värdefulla hälsan kvar så kommer en hel del att ske detta året.

Den 20 april har "THE 15th ANNIVERSARY TOUR" för mitt band SGB premiär och vi siktar på ca 10-15 spelningar detta året, det får räcka. Förr gjorde vi upp mot 25 spelningar, d.v.s. i snitt en varannan vecka och det var tufft. Vi har sedan oktober möts en handfull gånger i studion för att få ihop ett nytt studioalbum och vi har väl tio låtar, men det går inte snabbt.

Snabbt gick det dock på 80-talets början. När jag städade en del av huset hittade jag en kartong med en massa kassettband från förr och beyond. Fem av dessa visade sig vara inspelningar gjorda med mitt dåvarande band DIESEL. Skaffade en kassettbandspelare för att lyssna och det var helt godkänt material som var inspelat och i god stereokvalitet t.o.m.! Skickade låtarna till Sveriges bästa master-firma, EAR HEAR som ägs av min gamle vän Uffe Börjesson och han styrde upp dessa låtars ljudkvalitet. Så för ett par veckor sedan la vi upp den på Spotify med gott resultat. Lyssna gärna här: DIESEL Spotify

Målar som vanligt tavlor och har även haft lycka med målningar på stolar och bord. Den här vintern har jag debuterat som tyg-designer som vi klätt stolar med, efter att målat om dem. Förra året utvecklades också mina Nu-Då bilder från Mölndal, Kungsbacka, Göteborg och Borås. Det blev väggkalendrar om tolv bilder för de förstnämnda städerna Mölndal och Kungsbacka. Satsade en hel del tid & pengar i detta projekt, men fick en sån enorm respons tillbaka från folk, så det var verkligen värt detta och det är inte pengar jag pratar om. Alla hjärtliga kommentarer både på FB och "live" sporrar mig att fortsätta!

Nu börjar snart en ny "Bakgårds"-säsong, men innan vi kan öppna är det mycket som måste göras. De gamla bodarna måste rivas och en ny scen i ett plan byggas. Så precis som de senaste 50 åren behöver jag inte vara sysslolös.

På ev. återbloggande!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se