Sten G Blogg

ART - MUSIC & LIFE

2018-03-25

Slutade ju blogga 2016, men nu tänker jag åtminstone kosta på mig EN ny, Finns det intresse fortsätter jag eventuellt. Livet puttrar på och får jag ha den värdefulla hälsan kvar så kommer en hel del att ske detta året.

Den 20 april har "THE 15th ANNIVERSARY TOUR" för mitt band SGB premiär och vi siktar på ca 10-15 spelningar detta året, det får räcka. Förr gjorde vi upp mot 25 spelningar, d.v.s. i snitt en varannan vecka och det var tufft. Vi har sedan oktober möts en handfull gånger i studion för att få ihop ett nytt studioalbum och vi har väl tio låtar, men det går inte snabbt.

Snabbt gick det dock på 80-talets början. När jag städade en del av huset hittade jag en kartong med en massa kassettband från förr och beyond. Fem av dessa visade sig vara inspelningar gjorda med mitt dåvarande band DIESEL. Skaffade en kassettbandspelare för att lyssna och det var helt godkänt material som var inspelat och i god stereokvalitet t.o.m.! Skickade låtarna till Sveriges bästa master-firma, EAR HEAR som ägs av min gamle vän Uffe Börjesson och han styrde upp dessa låtars ljudkvalitet. Så för ett par veckor sedan la vi upp den på Spotify med gott resultat. Lyssna gärna här: DIESEL Spotify

Målar som vanligt tavlor och har även haft lycka med målningar på stolar och bord. Den här vintern har jag debuterat som tyg-designer som vi klätt stolar med, efter att målat om dem. Förra året utvecklades också mina Nu-Då bilder från Mölndal, Kungsbacka, Göteborg och Borås. Det blev väggkalendrar om tolv bilder för de förstnämnda städerna Mölndal och Kungsbacka. Satsade en hel del tid & pengar i detta projekt, men fick en sån enorm respons tillbaka från folk, så det var verkligen värt detta och det är inte pengar jag pratar om. Alla hjärtliga kommentarer både på FB och "live" sporrar mig att fortsätta!

Nu börjar snart en ny "Bakgårds"-säsong, men innan vi kan öppna är det mycket som måste göras. De gamla bodarna måste rivas och en ny scen i ett plan byggas. Så precis som de senaste 50 åren behöver jag inte vara sysslolös.

På ev. återbloggande!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se