Sten G Blogg

ART - MUSIC & LIFE

2016-10-09

Såg att det var ett tag sedan jag skrev något på den här sidan och eftersom den har en del besökare uppdaterar jag nu.

Hösten har kommit och jag vet inte hur länge till jag kan måla utomhus i tältet. Blir nog att packa ihop och flytta in även om jag kommer att sakna mina stora ytor i tältet.

Vi öppnade vår fågelrestaurang GYLLENE NÄBBEN i fredags och det var populärt! Talgoxar, Pilfinkar, Blåmesar, Nötveckor och en Duva och en Hackspett bokade omgående bord. De har de senaste veckorna varit framme på altanen och undrat "när öppnar ni?".

Jag kommer att ha två tavel-utställningar den närmsta tiden. Först lörd 22/10 i samband med den årligen återkommande BEATLE DAY, denna gång från kl 12-16 på First G Hotell vid Centralstationen och lördagen efter 29/10 på Musikens Hus när Nya Cue Club kör sin 60-talsgala där med bl.a. Swinging Blue Jeans (Hippy Hippy Shake & God Golly Miss Molly).

M.a.o. blir det ett litet avbrott i SGB-turnén, men den fortsätter veckan därpå i hemtrakten närmre bestämt i den härliga lokalen Lilla Götafors i Mölndal. Vi och tre band till ska spela på en höstfest för andra året i rad, kul!

Annars har SGB bl.a. hunnit med Trollhättan där vi spelade på ett ställe som tyvärr visade sig vara sista utposten för folk som inte släpptes in någon annanstans. Resultatet av detta blev en publik som bokstavligen sov med en orörd öl och två shots framför sig. Det var länge sedan vi spelade på ett sånt fylleställe.

I Stenungsund blev det tvärtom, där satt publiken med fokuserad blick och applåderade artigt efter låtarna, annars absolut ingen känsloreaktion. Jag är nog orättvis för man ser ju endast de som sitter närmast och vi har fått en ny bländande ljusanläggning som "mörkar" allt 2½ m från scenen ur vår synvinkel.
I fredags spelade vi på en bygdegård i Ucklum, hjälpligt maskerad till en PUB, men det var kul! Nästa stopp blir på BLACK PEARL i Kungsbacka på lördag och jag tror de har egna ljus. :-)

Du har säkert hört talas om att jag fick ett fint uppdrag i somras att måla av Suprina från Kenya som är 120+. Auktionen av den tavlan avslutades på 6000:- som oavkortat går till skolan BABA GURSTON INCLUSIVE SCHOOL för barn med funktionshinder. Jag är så glad att någon bjöd så mycket, för nu har skolan öppnat. Bra för ett ego som jag att få bidra med något!

Har ni tänkt på att det finns inga "tanter" längre som det gjorde när man var yngre? Ni vet, hatt, handväska, kappa och systerskor. De var då säkert yngre än vad ens umgänge är idag. Idag ser alla "tanter" ut som de "tjejer" man vuxit upp med, enda skillnaden är att de blivit snyggare. Vi gubbar däremot liknar mer och mer våra fäder, till utseendet i alla fall, ha-ha. Jag möter mig själv (tack och lov) bara en gång per dag i spegeln och det är på mogonen. Ser då naturligtvis samma gamla idiot men oftast också (mer och mer) till min fasa, farsan!

Bästa oktoberhälsningar!
Sten G


e-mail: info@stengustavsson.se
för dig som vill kommentera bloggen.

2016-08-11

Den fantastiska sommaren bara fortsätter, ömsom sol ömsom vatten, precis som det ska vara och det är LJUST & GRÖNT! Dock gillar jag inte de senaste dagarnas blåsande, men man kan inte få allt.

SGB´s första stopp 6 juli på Bodegan i Varberg var som vanligt ett nöje. Mycket och entusiastisk publik som "bar" fram oss. Tyvärr blev nästa gig 9 juli på Bakgården, abrupt inställd med kort varsel p.g.a. att Eliza blev totalsjuk med feber och en halsinfektion som gjorde det omöjligt för henne att sjunga. Men inget ont som inte har något gott med sig, nu får vi med oss IDA LUDVIGSEN BAND på den ersättande festen BACKYARD ROCK&BLUES 27 aug!

Sen den 15 juli fungerar quizen på Bakgården igen. Fotbolls-EM påverkade verkligen, men OS inte alls, snarare tvärtom! Vardagsmysterier sannerligen...

Lördagen den 30/7 spelade vi på BEO BAR i Stenungsund med Louise Danielsson på sång och en ny trummis; Patrik Orrmen, då Calle befann sig på semester. Det var ett roligt gig med mycket folk, trots att vi inte fick spela utomhus som vi brukar göra där beroende på starka vindar. Patrik Orrmen visade sig vara en utmärkt ersättare på trummor, det tog endast ett enda rep med honom två dagar innan för att få det hela att funka.

I tisdags var jag tillbaka i filmbranschen. Jag spelade "kulturpersonlighet" tillsammans med likasinnade i Ruben Östlunds nya film THE SQUARE. Resultatet lär vänta på sig till våren 2017 i Cannes.... men som tips från vad jag upplevde.. den blir djävligt bra och rolig!

Det har varit lite lugnare på målerifronten ett tag, men jag har väl ändå fått till ett tiotal målningar, som alla varit beställda. Men i månadsskiftet juni/juli gjorde jag en målning på en kvinna i Kenya som sägs vara 122 år och heter Suprina. (vackert namn tycker jag). Den är nu uppe på auktion där alla pengar går oavkortat till BABA GURSTON INCLUSIVE SCHOOL i Kenya Ett projekt två killar från Gbg startat genom insamlingar och liknande och jag kände när de kontaktade mig att detta vill jag mer än gärna göra. Sist jag kollade var budet uppe i 4000:- men jag hoppas det blir mer för det saknas fönster till skolan som ska öppna i september.

Bästa augustihälsningar!
Sten G


e-mail: info@stengustavsson.se
för dig som vill kommentera bloggen.

2016-06-12

Vilken lång sommar vi haft redan i flera veckor! Tänkte härom dagen "har midsommar varit?" Nej, det är två veckor KVAR! En kombination av en mycket tidig påsk som resulterade i samma tidiga Kristihimmelfärdsdag och Pingst måste ha hjälpt till. Till saken bör väl också läggas att jag mycket sällan har några tider att passa före kl 19 och därför alltid kan ta vara på dagarna, vilket är en ynnest!

Bakgården är i stort sommariordninggjord även om det är många detaljer och projekt som väntar. Nu vet jag förresten vad nedertomten (som länge legat i träda) ska användas till, med premiär nästa år.
Förra fredagen hade vi årets första quiz med ett 60-tal gäster. Fredagen igår var inte lika lysande och fick ställas in, antagligen konkurrerar vi med fotbollens EM.

En SGB-turné med hittills tio stopp tar sin början i Varberg på Sociteten om drygt tre veckor. Men det verkar som om vi ska spela redan nästa söndag i en kyrka! Det har jag aldrig gjort tidigare så där blir en avprickning på min "Bucketlist"(lista på vad som ska göras innan man dör).

En annan sak jag redan bockat av från samma lista är att medverka i en svensk bio-film som har premiär till jul. Jag är förhindrad att avslöja något mer än att jag är en s.k. "double" för en huvudrollsskådespelare. D.v.s. jag är honom bakifrån, från sidan, uppifrån e.tc. när han inte kan medverka. Bilder m.m. efter jul.

Bluesföreningen i Göteborg förnekar sig inte, här kommer senaste nytt:
Jag vill ju inte påstå att mitt band är Göteborgs mest kända band, MEN vi har varit med ett tag och gjort fler gigs än de flesta. De två största livescenerna i Gbg för band i vår kaliber är; Ms Marieholm (GBG BLUESFÖRENING) och KOM BAR OCH MUSIK.

Bägge har konsekvent nekat SGB att spela där de senaste tre åren. Varför kan man undra? När vi nu bokade sommar/höst-turnén kontaktade jag naturligtvis dessa två ställen eftersom det var tre år sen sist vi spelade där. Till skillnad från andra etablerade ställen som svarar; ja, nej eller kanske, möttes jag här av en kompakt tyst feg non-communication.

När inte bokaren hade svarat på mitt mail på över en vecka, sms:ade jag honom ett flertal gånger och fick detta härliga svar till slut: "SGB är inte välkomna p.g.a. dåligt uppförande och för hög ljudvolym sist".

Svar som dessa har man ju inte fått sen tjugoårsåldern och då av gamla gubbar, så jag kände mig plötsligt mycket ung och rebellisk igen! "dåligt uppförande" ha-ha-ha.....herre jesus så töntigt!!

ROCK ON!
Sten G


e-mail: info@stengustavsson.se
för dig som vill kommentera bloggen.

2016-04-25

I lördags ställde jag in snöskyffeln! Nu ska väl den faran vara över det är ju snart 1:a maj, tänkte jag. Har använt den 2 ggr i år, så egentligen finns det ingen vinter i den gamla meningen kvar.
Vaknar i söndags och grannens tak är vitt... SNÖ!!
Om ni undrar vems fel det var att det snöade natten mot söndag så vet ni det nu.

Annars så skiner solen och hela naturen övergår sakta men säkert från 50 shades of beige till lika många grönt. Vi får får uppleva en sommar till och det känns nästan som en sakral ynnest!

Jag såg för ett tag sedan en klocka där alla siffror 1-12 var utbytta mot "nu", den klockan ska man lita på och följa. Varje dag i snart 16 år har jag känt det underbara i att kunna gå och ta sig fram själv obehindrat. En novemberdag 2000 blev min pappa förlamad och kunde aldrig mer gå i resten av sitt liv. Detta fick mig att inse nuets lycka. Så räkna aldrig med "sen" utan upplev nu, är mitt råd.

Vad händer utanför staketet då? Jo bl.a. kunde man läsa i lördagens GP att poliserna i Göteborg känner sig långt ifrån rustade för en ev. terrorattack. Det känns ju tryggt!

Undrar om inte jag och min generation har levt det tryggaste liv i modern historia? Födda under ett technicolor-skimrande 50-tal, uppväxta under ett "hippt" 60-tal, blev vuxna i ett 70-tals-land som toppade välfärden i hela världen, fick barn i ett ceris/grönt oskuldsfullt 80-tal tills Palme sköts. Sen dess har sakta men säkert tryggheten för gamla, barn, invandrare, psykiskt sjuka och ungdomar ständigt sjunkit. Det hela kan sluta i att ALLA förlorar sin trygghet. Jag har kanske 10-15 år kvar att leva, men våra barn har 50-60 år kvar. Förstår de ur den unga generationen som verkligen tvekar att sätta nya barn till världen.
Man vet ju (tack och lov) inte hur man ska dö, men förr var sjukdom eller att man förolyckades i stort sett de enda alternativen. Nu kommer kanske snart arkebuserad eller ihjältorterad upp som nya tänkbara döds-alternativ i denna terroriststyrda värld.

DAGENS "Här löser vi inga problem, här skapar vi dem":
En kyrka i Malmö som öppnade upp i vintras när det var som kallast för flyktingar, hemlösa och tiggare så de fick övernatta där. Denna kyrka har nu fått BÖTER på 500.000 kr från byggnandsnämden eftersom kyrkan inte har byggnadslov att fungera som härbärge!..., sagt var

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se

2016-04-07

När jag tog in vår största pelargon i höstas för vinterförvaring fick jag direkt syn på en myra som kom ut ur krukans nederdel. Jaha, nu fick man ett myrbo med in på köpet, tänkte jag. Efter några dagar såg jag EN myra gå bland mina penslar och andra verktyg.Konstigt att det inte är fler?
Efter ett tag såg jag MYRAN igen, fortfarande spatserandes bland mina målargrejer. Tittade mig snabbt runt bänkar, hyllor m.m. Det måste ju finnas en MASSA myror här! Men hur jag än spanade och t.o.m. torkade av glasögonen, så såg jag INGEN ANNAN myra än MIN MYRA! "Det måste finnas fler myror här", tänkte jag. Men så var det inte!

Egon (som jag döpt honom till) är alldeles ensam i sin kruka, men han har ju mitt sällskap förstås. När jag grundat några dukar och de torkat går han noga igenom dem för inspektion. När jag sitter med en tavla i knäet för att tuschlägga vissa detaljer är Egon där och kollar. Hur han kommit dit är ett mysterium. Kan myror hoppa? I förra veckan slog det mig, i somras målade jag en myrtavla (se nedan) som jag var ganska nöjd med och tänkte fortsätta måla insekter. Men då slog beställningarna av HH-tavlor till och mycket annat hanns inte med. Men nu FÖRSTÅR JAG! Egon vill naturligtvis att jag ska måla fler myror och säkert gärna honom då. Jag lovar dig Egon, jag ska måla av dig och hela din släkt i sommar!

Bästa hälsningar!
Sten G & Egon


2016-03-25

Avslutningen på vinterns spelningar med SGB skedde i lördags på Båtebacken beläget på Styrsö. Bättre avslutning kan man inte få, ett litet men naggande gott ställe som var utsålt till sista stol bokstavligen. Fantastisk publik och arrangör!
Nu finns inga mer gigs planerade innan sommaren, så nu ska jag verkligen lägga allt på mina tavlor och vårstädning av Bakgården.
Ställer ut internt på Göteborgs Stad efter påsk och officiellt 16 april på Valand i samband med AQUALUNG SPRING FESTIVAL. En tribute-tillställning med The Beatles, The Rolling Stones och Creedence Clearwater Revival. MEN banden heter i stället PEPPERLAND, ROCKS OFF och MIDNIGHT SPECIAL.

Jag läste om en sjuksköterska från Australien som pratat med en stor mängd människor som legat på sin dödsbädd och efter detta gjort en "The top five regrets of the dying - lista":
1: Jag ångrar att jag inte haft modet att leva enligt mina drömmar
2: Jag ångrar att jag jobbade för hårt
3: Jag önskar att jag haft modet att uttrycka mina känslor
4: Jag önskar att jag hade haft bättre kontakt med mina vänner
5: Jag önskar att jag hade unnat mig att vara lyckligare

Själv kommer jag inte att instämma i någon av dessa ångercitat. Kommer du? I så fall, börja NU att ändra på detta!

Tack till gitarristen Sven Lorenzon som tipsade mig om ett gammalt band jag nästan glömt: GROUNDHOGS! Deras "Hogwash" som jag hade som Lp spelas nu dagligen från Spotify! Snacka om "egen stil"!

Till sist lite nostalgi. Hittade detta foto av en slump på nätet vilket visar Michelin 50-årsfirande som företag 1959.Då kom jag ihåg att jag upplevde detta när jag var liten och att stadens tidning "Sala Alllehanda" tog ett foto av mig och två kompisar när Michelin-gubbarna delade ut sina reklamblad. Att ge mig en lapp var kanske lite onödigt för min familj hade ingen bil då, men pappa hade en mopded iofs.


Fr. v. Ingegerd Ekbom, Ulla (?) och undertecknad. Den lilla paketcykeln ÄLSKADE jag att köra, men den var inte min utan Ingegerds storebror Anders Ekbom (våra grannar).
GLAD PÅSK!

2016-03-13

Redan 1 mars var jag ute på trädgårdsarbete i år, vilket är tidigt. Men jag välkomnar det verkligen, för det är mycket på Bakgården som måste tas itu med. Det gäller i första hand att få bukt med växtlighet mot västsidan som under några år fått växa alldeles för mycket. Stormarna vi haft har hjälpt till med lite fällning men det mesta få göras för hand. Inte mig emot, man känner sig viril och förhoppningsvis tar det lite på gubbfläsket.

Samtidigt jobbar vi på att anpassa vårt hems mellanvåning till att bli ett galleri för vår konst och hantverk och kanske något mer.. Men det tar tid och det ska det göra om det ska bli bra.

Efter alla Oscars-nominerade filmer har jag sett alla avsnitt av den svenska serien GÅSMAMMAN som fängslade. Inte lika övertygad av SPRINGFLODEN men vi får väl ge den några avsnitt till.

Vi spelade på den lilla krogen SALT&PEPPAR i Mölndal i fredags och det var en besynnerligt dålig uppslutning. Det har aldrig tidigare skett vare sig när stället hette "The Bridge Inn" eller "Kolgrillen". Men det är glömt nu och på lördag ska vi för första gången åka båt för att komma till en spelning.
Kom igen nu VÅREN!

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se

2016-02-20

Mycket som tynger nu, men vi får hoppas att mötet med ännu en ny vår lättar. Vintern verkar inte kunna bestämma sig. "Should I Stay Or Should I Go?" som CLASH skaldade. Hoppas på det senare.

Jag har aldrig gillat Peter Birro och nu när han skriver SD-vänliga inlägg i våra media så förstår jag varför. "Man känner sina löss på gången" är ett uttjatat uttryck, men med PB visade sig det stämma.

Stora projekt på gång (till ytan) inom måleriet; "Amelie från Montmartre" och "The Beatles" är beställda och jag jobbar med dessa just nu.
Släppte up min första CD inspelad 2002 på Spotify remastrad för ett tag sen och fick i veckan en recension på nätet som slutar med "Öppna en kall öl och tryck på Play!" Läs Göteborgs blues&rock-guru Christer Fridhammars hela recension HÄR.

Nästa vecka blir det ett oundvikligt rep eftersom vår gamle trummis Benny Wiberg ska hoppa in i SGB för mars-spelningar. En i Mölndal på lilla SALT & PEPPAR 11 mars och sen vidare till Styrsö 19 mars. Känns mycket tryggt att vara vaccinerad mot influensan som verkar härja hej vilt just nu.

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se

ART - MUSIC & LIFE

2016-02-01

Så var det nytt år sen en månad tillbaka. Tjugohundrasexton heter det den här gången. Över halva 10-talet har passerat. Ingen panik ännu, kanske, men liemannen är på jakt bland mina jämnåriga....dummare än att förstå åt vart det lutar är man ju inte.

Mölndal har blivit världsberömt! Inte som man skulle vilja precis, för rubriken i DAILY MAIL är:
"THE CITY THAT WAS DESTROYED BY MIGRATION".
Detta naturligtvis beroende på den stora uppmärksamheten om den tjej som så tragiskt blev mördad på ett asylboende i Åby. Artikeln är ackompanjerad med bilder på ungdomar i Mölndals city. Jag tycker det är bra att Sverige tar emot asylsökande människor, men VARFÖR tar man in 160.000 när det nu visar sig att man ska skicka tillbaka hälften av dessa? Så här tror jag i min enkelhet det har gått till:

"Vi måste visa oss duktiga nu och ta emot så många vi kan!"
"Men har vi resurser och personal för det?"
"Nä men det ordnar sig..det kan vi ta sen.."
"Vi går på knäna! om det inte vore för alla dessa volontärer skulle det inte funka alls!"
"Ja-ja det kan vara lite motigt i början"
PROTESTER - PÅHOPP - KULTURKROCK - MEDBORGARGARDE - BRÅK -KRIMINALITET - MORD
"Okey skicka tillbaka hälften då! Vi har gjort vad vi kunnat!"

Som jag ser det var/är problemet att de (som styr Sverige) inte kunde vad de gjorde.

Förra året så lyste ju SGB-spelningarna med sin frånvaro p.g.a. okontrollerade omständigheter. Vi fick ihop sju stycken i varje fall. Men så få gigs på ett år har vi inte spelat någonsin, så länge bandet funnits. Detta år ska bli annorlunda och vi började faktiskt redan för två veckor sedan på Black Pearl i Kungsbacka. Ett pärlband av bokade och planerade spelningar strös ut över året, som det ser ut nu och det känns bra. Ganska hyfsad recension av vårt LIVE-album "Live For You" fick vi också. Visst, ljudet är väl inte perfekt, men så här är det med en ÄKTA liveplatta, ge och ta. Se en recension här http://fridhammar.com/calendar.html

Nu är det dags för en av mina största hobbies; OSCARSGALAN! 28 feb avgörs den med mig på parkett, men fram tills dess ska jag också hunnit se alla nominerade i huvudklasserna, så jag kan göra min egen prognos som jag brukar lägga upp och som nästan alltid stämt. Har väl sett hälften av filmerna vid det här laget och det skulle förvåna mig mycket om inte Leonardo Di Caprio vinner i kategorin "Bästa manliga skådespelare" för rollen i THE REVENANT. I hård konkurrens med Eddie Redmayne i THE DANISH GIRL som jag såg igår. Men Eddie vann ju förra året för sin otroligt begåvade insats som Stephen Hawking i filmen " The Theory of Everything" och Oscarsjuryn brukar vilja variera sig.

Fortsatta beställningar av mina tavlor känns roligt, men jag längtar ut till "tält-ateljén". Som det är nu håller jag till i källarköket och det är lite trångt.

SGB rullar vidare till Alingsås på lördag och nästa fredag är det Lilla Götafors tur i Mölndal. Känner mig allt jämnt mycket privilegierad att få göra vad jag vill.

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se

Sten G Blogg

ART - MUSIC & LIFE

2015-12-14

Det känns lite grand som JULTOMTENS VERKSTAD här nere i målarkällaren. Vet att mycket av det jag just nu målar ska bli julklappar och det gör att man nästan känner sig lite snäll, he-he.
Jag funderar på att ge ut några numrerade och signerade grafiska blad på några av mina målningar och ska provtrycka i veckan.
Något annat vi funderar på är att öppna ett galleri för Mariannes och mina alster här hemma på Svanegatan. Vi är endast två personer i ett hus som en gång i tiden rymt 3 lägenheter, så varför inte öppna upp mellanvåningen för detta? Får se om vi får tid till det, men i så fall bjuder vi in till den första visningen någon gång i februari? Vad tycker du?

Mitt band SGB har just släppt en mycket enkel men förhoppningsvis effektiv liveskiva kallad "Live For You". Den finns på Spotify och Itunes och jag gläds över alla spelningarsom den får enligt den statistik vi får! SGB - Live For You

Att de två Göteborgare som jobbat för IS och skurit halsen av oskyldiga i Syrien 2013 dömts till livstids fängelse av Gbg's Tingsrätt sänder ut BRA signaler tycker jag! Måste säga att jag inte trodde det fanns så pass mycket stake i Sverige och blir glatt överraskad! Heja!

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se

2015-11-29

När jag gjorde Ulf Lundell irriterad: Det hela började med att jag lyssnade många gånger på Ulf Lundells senaste platta "Trunk" och gillade det mesta jag hörde. Några spår var INTE bra, men det är ju nu så fiffigt med Spotify att då kan man ta bort de låtarna från albumet.

Alla i min generation och t.o.m. yngre vet hur svårt det var att ta ut texter från låtar man gillade på 70-talet. Ibland fanns texter med i Lp:n men aldrig de man var intresserad av. Så många gånger fick det bli "ljudhärmning". T.ex. fanns det en låt med ZZ TOP som hette "Mexican Blackbird", där allt gick att förstå UTOM: "Her mama was Mexican and her daddy was HEJ SUSPEJ". Va fan var en "HEJ SUSPEJ"? Svaret kom långt senare på tidigt 90-tal när jag frågade en engelsk bekant och han svarade; "her daddy was THE ACE OF SPADES"! När internet kom igång för ca 20 år sedan kunde vi så småningom få vilken text som helst.

Då hoppar vi tillbaka till nov 2015 och mitt UL-lyssnande. En låt från skivan heter "Poker i Karibien" som handlar om den nya tidens hemska girighet och jag tycker texten o låten är mycket bra. Men efter några lyssningar hör jag något jag inte förstår. "jag har en plånbok fylld av ingenting och en PÄNSTRIX ASTRID". Nåväl nu är vi 40 år senare än "HEJ SUSPEJ" så inga problem. Jag slår in "Poker i Karibien lyrics" på Google, men det kommer inte upp NÅGOT! Söker på de andra låtarna från TRUNK, med samma noll-resultat. Vad är det frågan om?

Sätter örat till högtalaren och kör strofen om och om igen, men kan inte höra något annat än "PÄNSTRIX ASTRID". Lyssna själv. Jag är ju av den läggningen att om jag snöar in på något så kan jag inte släppa det förrän det är löst. Hittar UL hemsida och under "kontakt" finns en e-mail-adress till ett bolag kallad info@rockhead, kanske de kan hjälpa mig, tänker jag och skriver ett mail och tänker mig att eventuellt om någon månad få svar från någon ansvarig, eller inget alls:

"Hoppas detta är rätt forum att vända sig till. Varför finns det inga texter ute på nätet från "Trunk" ? Trots en massa lyssningar på låten "Poker i Karibien" hör eller förstår jag inte vad som sjungs i versen "jag har en plånbok fylld av ingenting och en ???????" Mycket tacksam för svar eller hela texten då sånt här kan bli som en tagg i min hjärna. Djävligt bra album som det lyssnas flitigt på! Bästa hälsningar Sten G Gustavsson"

Efter ett par timmar går jag slentrianmässigt in på in-korgen och hittar under "från": ULF LUNDELL med detta sparsmakade mail;

"Plats i Fas 3" inget mer.

Han skrev alltså SJÄLV! Jag blev lite överraskad över detta och svarar:

"Så PÄNSTRIX ASTRID är alltså "en Plats i Fas 3" TACK! Visste inte om Fas 3, men har nu googlat upp det. All the best! Sten G"

Trodde karln hade humor, men nej, morgonen efter, avsänt kl 07:37 kommer ett nytt UL-mail:

"Ett alternativ är ju att du köper plattan, där finns texterna. Har tanken slagit dej?"

Tyket! varvid jag svarar:

"Nej. Jag prenumererar på Spotify och har inte köpt en fysisk skiva på de senaste åtta åren. Nästan alla UL-texter utom från "Trunk" finns ju på nätet. Finns det någon tanke bakom detta?"

Efter detta: END OF CONVERSATION. Där fick han! he-he.. Har läst någonstans att han sagt "mina böcker får man skoja om men INTE mina sånger, de är heliga. Trots detta gillar jag denne skald fortfarande utan minskad styrka, men Johnny Winter var bättre.....

Hade tänkt svara "Ett alternativ är ju att du artikulerar så man hör. Har tanken slagit dig?", men jag är ju en sådan ödmjuk person. ;-)

För några år sedan hade GP en artikel om felhörningar när det gällde texter och den bästa tyckte jag var han som uppfattat "upp till kamp emot kvalen" som "upp till tanten i svalen"!

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se


Skojgubbe?

Sten G Blogg

ART - MUSIC & LIFE

2015-11-13

Jag ska bli modern.
Inte för jag gjort något åt det, men i alla fall, det är väl kul!
Hur ska detta gå till? Det har redan skett!
För det senaste är att man ska ha en mobil som man bara kan ringa med och ta emot/skicka SMS! En sån har jag haft i åratal! I bräschen bland många kändisar går Henrik Schyffert som förstod hur illa däran han var när han utomhus kollade i sin väder-app vad det var för väder där han befann sig. Ni tror kanske jag skojar, men en bekant inom IT sa just att sådana telefoner ska börja tillverkas igen. Varför kan man fråga sig? Jo det finns ett behov från många, många människor att komma ut ur sitt ifon-fängelse-missbruk. Intressant! MEN "Gött å inte ha me de å göra", men nu kanske man blir rånad på sin fina svarta lilla smidiga Samsung GTS 5510.

Då är det snart dags att äntra R&R-scenens tiljor på fredag efter ett par månaders uppehåll och sen rullar det på. Alingsås, Kungsbacka, Styrsö, Göteborg,Stenungsund, och många andra orter ska besökas under vintern/våren, vilket jag fortfarande gillar. Undrar när man blir så gubbig att man inte vill ut på sånt heller?

Målarverkstan är i full gång. Men VAR köper man den där schack-rutiga färgen Disney-tomtarna har?

Läser att Motorheads f.d. trummis Phil "Philthy Animal" Taylor har dött, ett år äldre än jag. Jojo, nu börjas det på riktigt med frånfälle runt ens egen sfär, både bekanta och officiella. Under de senaste tio åren har det varit föräldrar och deras gäng plus någon personlig enstaka jämnårig vän som haft otur. Men nu är liemannen framme vid de 50-talsfödda. Jag måste ärligt säga att jag tidigare aldrig haft tankar om döden för min egen del, men nu är de här, sedan några månader och jag tänker bli bekant och vän med dem. Solen är på väg ned, men mitt liv har hittills varit fantastiskt, så jag är lyckligt lottad, och med lite tur kommer det att fortsätta ett par decenium till!

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se


Phil "Philthy Animal" Taylor

2015-10-30

Kan man tvätta ett USB-minne 40 grader maskintvätt?
Ja.
Fungerar det efteråt?
Ja.
Så nu vet jag och du det!
Ska ändå kolla lite i fickorna på smutstvätten innan i fortsättningen.

Lördag eftermiddag och kväll tillbringades på BEATLE DAY i Trädgårn's lokaler. Vi hade fått en utmärkt spot rakt fram innanför entrén. Tavlor samt Mariannes Beatles-stolar såldes för det vilda, kul!

I tisdags togs Bakgårdens tält ner och stolar & bord packades in i bodarna och det är sju månader kvar tills allt ska ut igen. Har aklimatiserat mig till min inomhus -ateljé och den känns inte alls så liten som jag först tyckte.

Nu är det snart dags för SGB's genrep inför vinterturnén. Rep är ju ett nödvändigt ont, men gud so boring. Oftast tjôtas det mer än spelas och det är ju kul i alla fall! På senare tid har vi varit en dag två ggr om året (högst) i en stor industrilokal i norra Mölndal och det blir likadant nu. Senast var väl någon gång i mars inför sommarspelningarna.

Min dotter har ofta rekommenderat mig TV-serien "Bron" och nu när en ny säsong startade så prövade jag. Tyckte först att den inte alls var bra och att den kvinnliga huvudrollen (Saga) var en dålig parodi på Aspbergermänniska. MEN som så många gånger förr ändrade jag mig snart och är nu helt i fas med serien, för att inte säga hängiven!

Har en kompis som målar om gitarrer i de mest underbara psykedeliska mönster. Detta skulle passa oss (SGB) och mig så bra. Köpte en handbyggd Stratocaster för dyra pengar 1985 på Soundside i Sthlm som är så ful. Den tänker jag Leif Svensson ska få försköna a´la värst!

Inte en minusgrad ännu här uppe denna höst. Men jag tror jag ska försöka få in alla blomster och kaktusar i helgen.

Har förresten sett något som liknar fyrkantformade svampar sticka upp ur trallen.
Är det här SWAMPBOB FYRKANTer på riktigt? Är det för att det snart är Halloween?
Kan man röka dem?

Lyssnar på tilltänkta låtar för SGB, samt småpåtar bland inspelningar för kommande live-platta.
En talgoxe var så glad över restaurang GYLLENE NÄBBEN så han kom in i vardagsrummet och tackade i förrgår.


Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se

ART - MUSIC & LIFE

2015-10-20

Pirate Bay har varit nere några dagar nu men idag var sidan uppe igen! Jakten på den har pågått i över tio år nu och det måste vara ett Sisyfosarbete för lagens långa arm. Ungefär som Woody på Liseberg där man ska banka ner trästubbar som kommer upp ur hål med en klubba. Så fort man slagit ner en kommer en annan upp. Precis så fungerar PB. Jag såg en PB-kille på engelsk tv som förklarade att så fort man försöker släcka ner PB-servrar så fördubblas de någon annanstans. HEJA!!

I söndags knackade det på dörren och det är inte ofta att någon vågar göra det här. Utanför stod en ljushårig tjej i glad-röd täckjacka som det stod SECTOR-ALARM på. I händerna hade hon en pärm & penna i högsta hugg och sa självklart; "Efter mötet om grannsamverkan bestämdes att alla skulle ha larm och nu vill jag bara höra vilken tid i morgon passar det bäst att jag kommer och informerar ?". Smart överrumplingsmetod. Man ska tro att alla andra har beställt larm och det är bara vi kvar. Funkar nog på en del tyvärr, men här hade hon verkligen gått på fel gubbe. För om jag får reda på att andra gör si eller så, så slår anti-knappen på per automatik. Hon gjorde sitt bästa för att se förvånad ut när jag bestämt sa nej och stängde dörren. Men innerst inne förstod hon.

Grannarna var aktiva i helgen. Det byggdes ny altan och en annan sågade ner sitt enda träd. Jag skulle också vilja såga ner träd, problemet är att jag inte har ETT träd utan en komplett djungel, på alla håll desutom. Har inte tagit ner quiztältet ännu heller. Men det underbara vädret bara fortsätter.
När regnade det sist?

Beatles är färdigmålade för den här gången till lördagens BEATLE DAY. Är stolt över mig själv som inte som vanligt målade det sista kl 3:30 kvällen innan. Nu är det tillbaka till beställningsmålandet av Thåström, en syster, Håkan (som jag kallar honom nu), en bröllopsbild och sen Håkan, Håkan och Håkan. Inte Juholt dock.

För ett tag sen var det här med att hemlösa svenskar nekades utspisning från flykting-soppkök, på tapeten. Detta visade sig vara en TOTAL osanning, men det hindrade inte någon SD-fantast att skriva en hjärtskärande skröna om hur gamle Elof (eller vad fan han hette) som alltid betalt sin skatt och trott på "Sverige" blev nekad. Det blev uppåt 70.000 delningar på Fb och ALLT vara bara bluff! Ingen "svensk" uteliggare har blivit nekad. TACK Viralgranskarn!

Sen läser jag till min bestörtning att en skola tilltänkt som asylboende i Vallda (Kungsbacka) satts i brand. Kommer ihåg att jag förvånat läste tidigare i veckan att Kungsbacka skulle ta emot 170st flyktingar. Jösses!... Kungsbacka?

Jag frågade en gång en Kba-bo "varför finns det inga utlänningar här?" Fick svaret "sånt har vi inte i Kungsbacka" och detta är ändå över 10 år sedan.
Inte konstigt att det brann.

Följer med stort intresse utgången av Vallåkra händelsen i onsdags där en 67-årig man (finns det så gamla människor?) sköt två bröder 21 och 24 år som enligt uppgift befann sig i hans hus oinbjudna. Ska bli intressant hur det utvecklar sig.

Nu är det en månad kvar tills höst-vinter-vår-spelandet med mitt band SGB börjar och det känns bra. Efter ett uppehåll gör det en gott och hungern efter att få spela har stegrats.


Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se

2015-10-09

Läser i Mölndals-Posten;
En myndighet som heter "Tekniska förvaltningen" har begärt bygglov för 28 parkeringsplatser på torget. Men de fick avslag på den begäran (var med nu) av..... "Tekniska förvaltningen" som anser att det vore synd att ta bort en av de få öppna platser som finns kvar i stan! Roligare frukost får man leta efter! Knappt Galenskaparna hade kunnat hittat på detta.....

Därför frågade jag mig själv idag om jag kunde ta ledigt från målandet, men tyvärr fick jag avslag. Djävla mig!
På en annan sida i MP läser jag att sjukfrånvaron ökat med 71% i Mölndal, främst bland kommun och landstings-anställda. Jag förstår dem. Skulle inte heller vilja jobba med att fråga mig själv om vi ska ha parkeringsplatser eller om vi ska lägga ned akuten på Mölndals sjukhus. För att efter tre-fyra månader bestämma att det ska vi inte göra. Mest ångestframkallande måste dock vara att få BETALT för detta jobb med pengar taget från hederliga människors lön.

Det känns som om det blir kallt nu. I onsdags flyttade jag från tältet in till min "vinterateljé", d.v.s Bakgårdens kök. Mycket måste göras på tomten innan förvintern kommer. Alla stolar, lampor och bord från tältet måste packas in i bodarna och tältet i sig också tas ned men det mesta av stommen i galvaniserad zink övervintrar som vanligt.

Vår fågelrestaurang "GYLLENE NÄBBEN" öppnades för ca en vecka sedan och det dröjde inte länge förrän talgoxar, blåmesar, pilfinkar och nötväckor var där. Härom dagen stod jag så nära krogen som en meter och en blåmes åt av hjärtans lust helt obesvärad av min närvaro. Det var underbart att få vara så nära en vild fågel. Gråsparvar, duvor och kajor brukar ju vara orädda för människor, men inte finkar & mesar. Är väl karman de känner på vår tomt, där inget djur smått som en spindel eller snigel till stor som en fiskmås, grävling någonsin behöver frukta något.

SGB:s turné börjar falla på plats och det är vintern som gäller. Vi startar 20 nov på LILLA GÖTAFORS i Mölndal. Sen kan det bli något i december,plus att jag fått förfrågan om gig på nyårsafton. Inte mig emot men tippar på att de andra inte vill. Själv firar jag inga "aftnar" eftersom dessa ofta kräver en social samvaro, men får jag betalt kan jag vara social i flera timmar. Huvudparten av SGB-spelandet kommer att bli i jan-april. Tänker göra en poster för varje ställe som kommer att följa ett visst svart vintertema. Ska bli intressant och se vilka musiker som kommer att vara med, förutom Sune och jag.

Just nu läggs fokus på målningarna som ska vara klara till BEATLE DAY 24 okt på Trädgårn. Två helt klara samt tre snart, men jag har nog tänkt mig minst tio målningar. Tiden går obönhörligen.

Har försökt att se SVT:s nya dramaserie "Ängelby", men jag fick ingen "feeling" som man fick nästan från första rutan av "Jordskott" och "Ögon blå". Men får väl ge den en chans till.


Stamkund på GYLLENE NÄBBEN (buskis-vits)

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se

2015-09-29

Vilka härliga extra-sommardagar vi har fått!
Hemma:
Kan fortfarande måla utomhus och har sju dukar på gång. Om knappt en månad 24 okt är det "BEATLE DAY" på Trägårn i Gbg och jag ska i samband med det ha en utställning där med Beatles-tavlor som nu börjar framställas parallellt med beställningar. Men det är långt från "ax till limpa" och solen är definitivt borta kl 19.

Måste förbereda en höst/vinter ateljé och det blir som vanligt Bakgårdens källarkök. Den här gången ska jag vara noggrannare med att täcka ytor mot färgstänk. Tog en vecka att göra rent efter mig i början av juni när vi skulle förbereda köket för sommar-quizet.

Vi har två ekorrar (Piff & Puff?) i vår Hassel. De jobbar för det vilda varje dag med att skala nötter och hamstra inför vintern. En av dem vill gärna "show off" och ger sig på det mest akrobatiska konststycken längst ut på grenarna (säkert en hane) för att liksom visa oss hur bra han är. De har väl hållit på i snart tre veckor och man vadar fram i hasselnötskal under trädet.

Världen:
Nu ska Ryssland ta i tu med de hemska barbarerna IS. Jag vet att det är ett politiskt spel från Putins sida så alla ska glömma Ukraina. MEN jag välkomnar ALLA som har "guts" nog att ta itu med IS! Putin säger ungefär "nu ska vi ta de djävlarna" ska ni vara med västvärlden?" Det hoppas jag! Jag har länge haft den åsikten att om världen ändå har alla dessa hemska vapen, varför inte dra ihop en gemensam armé på en 300.000 man och utplåna allt vad IS heter? Lite som när Sovjet-England-USA m.fl. gemensamt tog tag i nazismen på 40-talet. Det ska väl inte vara så svårt, med alla krigs & vapengalna nationer och personer som finns? Låt de göra någon nytta någon gång!

Musik:
Har tyvärr insett att det är fyra år sedan SGB gav ut en platta sist (live-ep undantagen). I mars 2011 släpptes "THIS IS WHAT MATTERS". Drygt två månader senare råkade jag ut för min olycka där jag krossade vänster axel och bröt armen på tre ställen med total förlamning i vänster hand som följd. Så halva 2011 och 2012 var jag ju borta från spelandet. Sen när det sakta men säkert kom tillbaka (dock aldrig helt) var jag så glad att överhuvudtaget kunna spela och uppträda igen, så tanken på att skriva nya låtar kom bort. Men nu sedan några månader tillbaka görs det i alla fall embryon till ett nytt SGB-album som ska vara mycket tyngre än det förra.


Arbetande ekorre

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se

2015-09-25

Kanske finns det flera som har upplevt detta, men för mig är det första gången! Vadå? Jo att Silverek blommar! För andra gången i år från plantor från 2014 som överlevt förra vintern mer än väl. En bild kommer i slutet.

Jag känner en gnagande oro för världs- och Sverige-läget. Tänker på de som var i vår ålder i Europa på 1930-talet. Trodde de att många av dem skulle sluta sina liv i värsta förnedring i utrotelseläger och andra djävulska påfund? Tror inte det faktiskt. Många gick nog säkert i tron att det här "drabbar inte mig" och "den där löjlige hysteriske korpralen"

Som barn från efterkrigsårens 50-tal uppvuxen under 60- & början av 70-talet i ett land så rikt på välfärd och framtidstro och så fritt från elände och misär är det svårt att till en början ta in nutidens verklighet i Sverige; fattigdom, gangstervälde,segregation, korruption, politikerförakt och apartheid. Så långt ifrån det vi förskonade 50-talister upplevt större delen av våra vuxna liv fram tills nu.

Kan faktiskt förstå att de lite mer korttänkta i vår generation reagerar med antipati mot ovan uppräknade företeelser och tar åt sig enkla budskap som; "vore alla tiggare och gangsters utkörda ur Sverige så kunde vi andas fritt igen!"

Men så enkelt är det inte, för hela världen är nedsmittad med en låg moral och fientlighet mot i stort sett allt och alla och jag känner att någon slags harmagedon hemskt nog är i antågande, men hoppas jag har fel. Visst finns det fortfarande humanism och viss välfärd kvar, men det överskuggas mer och mer av "L-bows & Cash".

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se

2015-09-22

Årstiden sommar går obönhörligen mot höst, även om den just nu gör sitt bästa för att halv-luras att den är kvar. Men det blir mörkt och kallt tidigt om kvällen. Inga mer champagne-middagar på altanen där korkar for och landade i dammen eller ännu längre bort. Årets sista quiz på Bakgården var för över en vecka sedan. Både lite vemodigt men samtidigt skönt. Tältet får dock stå kvar så länge som möjligt för jag älskar min utomhusateljé jag haft hela sommaren, utom på fredagar. Men då har å andra sidan hela tältet fyllts av glada underbara människor från när och fjärran. Vi fick en bokning tidigt i somras från ett gäng från Dalarna (!) som hade varit här förra sommaren på Bakgården och gärna ville försäkra sig om en plats i år igen.

Restaurang Kolgrillen i Mölndal dog i våras och förvandlades till ett anständigt ställe kallat SALT & PEPPAR som uppstod i sommar. Rapporter jag hört från oberoende verkar det som krogen lever upp till just en tillbörlig krog och inget "fylle-hak" dit övriga krogar i Mölndals stad (Kråkan undantaget) tyvärr måste räknas. På SALT&PEPPAR ska jag starta ett quiz på onsdag och hoppas att så många som möjligt från Bakgården och annorstädes kommer. Det är en test, men jag hoppas att den ska slå väl ut och hoppas du kommer kl 19 på onsdag.

Kul att det redan nu säljs biljetter till Bakgårdens HÖSTFEST 20/11 på LILLA GÖTAFORS i Kråkan. Annars går energin just nu mest åt till att måla, måla och försöka få ihop en SGB-turné samt ett quiz tills på onsdag.
Lyssnar på nya AC/DC albumet och Ulf Lundells "Trunk".

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se

2015-09-03

Mitt måleri har blivit extra uppskattat sen jag en dag i början av juni la upp en Håkan Hellström-tavla till utlottning på min FB-sida STEN G ART . Jag har målat på beställning för "glatta livet" hela sommaren och "orderboken" fylls på hela tiden på. Har fått många fina recensioner och de som skriver dessa kan beskriva mitt måleri, för själv kan jag det inte, det bara "blir". Låter säkert flummigt, men när jag ställer mig framför en duk och doppar penseln i en färg har jag inte en aning om hur tavlan ska bli till sist, lite som ett gitarrsolo. Bara med den skillnaden att blir det inte bra kan jag alltid måla över, ett musikaliskt live-framträdande går inte att måla över.

Förutom målandet och Quiz på Bakgården har jag och mitt band SGBspelat på en hel del roliga ställen i sommar. Giget på Blues-Bodegan i Socitetshuset Varberg var för tredje sommaren i rad och är alltid lika roligt. I år var Louise D med för första gången och tog publiken med storm. Senaste spelningen då vi var i Alingsås med originaluppsättningen från 2007, d.v.s. Benny Wiberg på sång & trummor samt Sune o jag, gick inte heller av för hackor.

QUIZ Det måste vara så att universum gillar vårt quiz! Vi har gjort 12 quiz hittills och bara haft regn EN gång, som var beskedligt må tilläggas.

Kul att det blev klart med Lilla Götafors om HÖSTFEST 20 nov. Tror vi ska köra samma biljettförsäljnings-system som senaste Rockin' Blues-festen 4 juli på Bakgården och inte krångla till det som i våras med en tredje part som snodde er och oss på 10 spänn biljetten.

Kände en ganska stark känsla häromdagen att "reclaim the nedertomt" på Bakgården som blivit eftersatt denna sommar, eller upplåta den till något annat/annan?

Bästa hälsningar!
Sten G

e-mail: info@stengustavsson.se