Sten G Art

Start Galleri Tavlor till försäljning Prislista Facebook Utställningar Kontakt

Hej & kul att du tittade in! Att skapa tavlor och affischer är något jag sysslar med bl.a. Ett urval av dessa finner du i mitt Galleri

Har i hela mitt liv sysslat med bilder & musik, enskilt eller i kombination. I min ungdom fotograferade jag, tecknade och lärde mig spela gitarr.
På 70-talet jobbade jag på tryckeri och i skivhandel + startade mitt första band.

Under 80-talets början studerade jag Grafisk form på Konstindustriskolan i Göteborg och lärde mig mycket om färger, typsnitt och layout. Efter det hade jag rambutik och sålde antika trycksaker & musikaffischer och jobbade med fotografier i eget labb.

I mitten av 90-talet hittade jag datorns möjligheter till skapande och lärde mig html-koder och Photoshop för att t.ex. göra egna och andras hemsidor och affischer.

Runt 2005 kände jag en längtan efter att komma "back to basic", alltså att måla med "riktiga" färger på verkliga dukar eller andra material och det har jag fortsatt med och utvecklat. Senaste tiden har jag köpt inramad "hötorgskonst" i secondhand-butiker och målat över både duk och ram, en slags konstnärlig återvinning kan man säga. Fortfarande gör jag naturligtvis också affischer till olika evenemang både på papper och för nätet.
Jag tror aldrig att jag och mina tre ständiga följeslagare; MUSIK, BILD & TEXT någonsin kommer att överge varandra.

Bästa hälsningar!

Sten Gustav Gustavsson